Met domotica haalt u de toekomst binnen

Wat is domotica en wat zijn de voordelen ervan voor u?

Domotica is de verzamelnaam voor alle electronica die zorgen voor de automatisering van processen in en om uw huis, kantoor of bedrijf.

Tot daar de definitie, maar wat doet domotica nu precies?

Domotica beheert alle aangesloten elektrische toestellen met als doel comfort, communicatie, veiligheid, energieverbruik en flexibiliteit te verhogen. In de praktijk verbinden we onder andere verlichting, verwarming, videofonie, inbraak- en brandbeveiliging, rolluiken via eenzelfde systeem. Zo kan u met een enkele knop bijvoorbeeld de sfeerverlichting inschakelen, de televisie aanzetten en tegelijkertijd de zonwering sluiten om reflecties op het scherm te vermijden. Of bij het verlaten van uw woning stelt u het alarm in en meteen worden overal de lichten gedoofd, wordt de verwarming lager gezet en schakelt de radio uit.

Interactie is hier het sleutelwoord. We koppelen alle toestellen aan een besturingsysteem zodat ze met elkaar kunnen communiceren en we programmeren dit besturingsysteem om een serie handelingen automatisch uit te voeren. Handig toch!

Brutronics is gespecialiseerd in en gecertificeerd voor domotica

Brutronics maakt voor zijn domotica-installaties gebruik van de producten van Duotecno. Dit Belgisch bedrijf produceert al meer dan 15 jaar kwaliteitsvolle, innovatieve domotica-oplossingen. Na een reeks technische opleidingen door Duotecno mag Laurens, zaakvoerder van Brutronics, zich domotica-expert noemen. Daarom zijn we perfect gekwalificeerd om uw domoticasysteem niet alleen te plaatsen, maar ook in te stellen op maat.

Domotica alleen voor nieuwbouw? Nee hoor.

Het spreekt voor zich dat een domoticasysteem zich makkelijker laat integreren in een nieuwbouwproject. Daar beginnen we letterlijk van nul en dat maakt het mogelijk om de domotica mee te nemen van in de planningsfase. Toch is het ook perfect mogelijk om domotica toe te voegen op een bestaande elektrische installatie. Aarzel niet om ons te contacteren als u domotica overweegt voor uw nieuwbouw- of renovatieproject.

Bouwen en verbouwen kost veel geld. Misschien laat uw budget een uitgebreid domoticasysteem momenteel niet toe. Toch zou het jammer zijn om hier kansen te laten liggen. Weet dat we uw elektrische installatie perfect kunnen klaarzetten voor een latere uitbreiding met domotica. Op die manier bent u helemaal klaar voor de toekomst.

Hebt u nog vragen over domotica?
Of wenst u een afspraak te maken?

Neem dan snel contact op.

Brutonics_lines_medium